Bugün harika bir hindistan cevizi sütlü vegan güllaç yaptım. Bugüne kadar yediklerimin içinde açık ara en iyisi bu oldu!
Hayvansal süt değilmiş aslında o çok sevdiğimiz tadı veren. Hatta gerçek tadını çalıyormuş, deneyince anlayacaksınız ne demek istediğimi :) Tarife geliyorum o zaman hızzzzlıca:
1 tepsi için şu ölçüleri kullandım :) 500ml sıcak hindistan cevizi sütü içinde, 3/4 sb şekeri erittim, bir paket de vanilin ekledim ama şart olmadığını düşünüyorum. Bu şekerli sütlü sıcak karışımı katlar arasında orantılı şekilde gezdirdim. Üzerine dövülmüş ceviz ve donmuş çilek ekledim. Siz nasıl isterseniz öyle süsleyebilirsiniz, ancak kırmızı meyveler çok iyi gidiyor, iç kısımlara da isterseniz ceviz, fındık, fıstık ilavesi yapın nasıl isterseniz öyle...
Hindistan cevizi sütü tarifine gelince: 1 ölçü hindistan cevizi tozu + 3,5 ölçü kaynar su ekliyoruz, blenderda karıştırıyoruz, hafif soğuyunca tülbentle süzüp süt elde ediyoruz. Hindistan cevizi meyvesi ile yapılan sütü ben beğenmedim, hem o kadar pratik de değil, hem de meyvesi beklemişse taze değilse acı oluyor sütünüz.
Yani riks büyük
Toz hindistan cevizi en iyisi oluyor. Mutlaka deneyin!
Püf noktası: Eğer güllaçı fındık sütü veya ceviz sütü ile hazırlarsanız. Hem süt hem de posa elde edersiniz. Ve süt dışında elinizde kalan posayı da güllacınızda kullanabilirsiniz!
![[Resim: EusUzu.jpg]](https://i.hizliresim.com/EusUzu.jpg)
![[Resim: 1f642.png]](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png)
1 tepsi için şu ölçüleri kullandım :) 500ml sıcak hindistan cevizi sütü içinde, 3/4 sb şekeri erittim, bir paket de vanilin ekledim ama şart olmadığını düşünüyorum. Bu şekerli sütlü sıcak karışımı katlar arasında orantılı şekilde gezdirdim. Üzerine dövülmüş ceviz ve donmuş çilek ekledim. Siz nasıl isterseniz öyle süsleyebilirsiniz, ancak kırmızı meyveler çok iyi gidiyor, iç kısımlara da isterseniz ceviz, fındık, fıstık ilavesi yapın nasıl isterseniz öyle...
Hindistan cevizi sütü tarifine gelince: 1 ölçü hindistan cevizi tozu + 3,5 ölçü kaynar su ekliyoruz, blenderda karıştırıyoruz, hafif soğuyunca tülbentle süzüp süt elde ediyoruz. Hindistan cevizi meyvesi ile yapılan sütü ben beğenmedim, hem o kadar pratik de değil, hem de meyvesi beklemişse taze değilse acı oluyor sütünüz.
Yani riks büyük

Püf noktası: Eğer güllaçı fındık sütü veya ceviz sütü ile hazırlarsanız. Hem süt hem de posa elde edersiniz. Ve süt dışında elinizde kalan posayı da güllacınızda kullanabilirsiniz!
![[Resim: EusUzu.jpg]](https://i.hizliresim.com/EusUzu.jpg)
![[Resim: VFtvNu.jpg]](https://i.hizliresim.com/VFtvNu.jpg)