• Anasayfa
  • Kullanıcılar
  • Arama Yap
  • Kayıt Ol
  • Giriş Yap

• Anasayfa
  • Kullanıcılar
  • Takvim
  • F.Kuralları
  • Arama Yap
Vegans Live Forum VEGAN YAŞAM Yemek Tarifleri Güllaç (Hindistan Cevizi Sütlü)

• Derecelendirme: 5/5 - 2 oy
Güllaç (Hindistan Cevizi Sütlü)
wildderry

Moderatör
Yorumları: 4
Konuları: 3
Vegan Puanı: 11

Arkadaş Olarak Ekle!
1  10-05-2020, Saat: 07:59 PM
Bugün harika bir hindistan cevizi sütlü vegan güllaç yaptım. Bugüne kadar yediklerimin içinde açık ara en iyisi bu oldu! [Resim: 1f642.png] Hayvansal süt değilmiş aslında o çok sevdiğimiz tadı veren. Hatta gerçek tadını çalıyormuş, deneyince anlayacaksınız ne demek istediğimi :) Tarife geliyorum o zaman hızzzzlıca:

1 tepsi için şu ölçüleri kullandım :) 500ml sıcak hindistan cevizi sütü içinde, 3/4 sb şekeri erittim, bir paket de vanilin ekledim ama şart olmadığını düşünüyorum. Bu şekerli sütlü sıcak karışımı katlar arasında  orantılı şekilde gezdirdim. Üzerine dövülmüş ceviz ve donmuş çilek ekledim. Siz nasıl isterseniz öyle süsleyebilirsiniz, ancak kırmızı meyveler çok iyi gidiyor, iç kısımlara da isterseniz ceviz, fındık, fıstık ilavesi yapın nasıl isterseniz öyle... 

Hindistan cevizi sütü tarifine gelince: 1 ölçü hindistan cevizi tozu + 3,5 ölçü kaynar su ekliyoruz, blenderda karıştırıyoruz, hafif soğuyunca tülbentle süzüp süt elde ediyoruz. Hindistan cevizi meyvesi ile yapılan sütü ben beğenmedim, hem o kadar pratik de değil, hem de meyvesi beklemişse taze değilse acı oluyor sütünüz.

Yani riks büyük  Sevinç gözyaşları Toz hindistan cevizi en iyisi oluyor. Mutlaka deneyin!

Püf noktası: Eğer güllaçı fındık sütü veya ceviz sütü ile hazırlarsanız. Hem süt hem de posa elde edersiniz. Ve süt dışında elinizde kalan posayı da güllacınızda kullanabilirsiniz!  

[Resim: EusUzu.jpg]
[Resim: VFtvNu.jpg]
veganadam

Kullanıcı
Yorumları: 1
Konuları: 0
Vegan Puanı: 0

Arkadaş Olarak Ekle!
11-05-2020, Saat: 03:59 AM
(10-05-2020, Saat: 07:59 PM)Merhaba,Ara katlara da ceviz vb koymak gerekmez miydi ? Teşekkürler tarif için ??Hakan wildderry Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bugün harika bir hindistan cevizi sütlü vegan güllaç yaptım. Bugüne kadar yediklerimin içinde açık ara en iyisi bu oldu! [Resim: 1f642.png] Hayvansal süt değilmiş aslında o çok sevdiğimiz tadı veren. Hatta gerçek tadını çalıyormuş, deneyince anlayacaksınız ne demek istediğimi :) Tarife geliyorum o zaman hızzzzlıca:

1 tepsi için şu ölçüleri kullandım :) 500ml sıcak hindistan cevizi sütü içinde, 3/4 sb şekeri erittim, bir paket de vanilin ekledim ama şart olmadığını düşünüyorum. Bu şekerli sütlü sıcak karışımı katlar arasında  orantılı şekilde gezdirdim. Üzerine dövülmüş ceviz ve donmuş çilek ekledim. Siz nasıl isterseniz öyle süsleyebilirsiniz, ancak kırmızı meyveler çok iyi gidiyor, iç kısımlara da isterseniz ceviz, fındık, fıstık ilavesi yapın nasıl isterseniz öyle... 

Hindistan cevizi sütü tarifine gelince: 1 ölçü hindistan cevizi tozu + 3,5 ölçü kaynar su ekliyoruz, blenderda karıştırıyoruz, hafif soğuyunca tülbentle süzüp süt elde ediyoruz. Hindistan cevizi meyvesi ile yapılan sütü ben beğenmedim, hem o kadar pratik de değil, hem de meyvesi beklemişse taze değilse acı oluyor sütünüz.

Yani riks büyük  Sevinç gözyaşları Toz hindistan cevizi en iyisi oluyor. Mutlaka deneyin!

Püf noktası: Eğer güllaçı fındık sütü veya ceviz sütü ile hazırlarsanız. Hem süt hem de posa elde edersiniz. Ve süt dışında elinizde kalan posayı da güllacınızda kullanabilirsiniz!  

[Resim: EusUzu.jpg]
[Resim: VFtvNu.jpg]
wildderry

Moderatör
Yorumları: 4
Konuları: 3
Vegan Puanı: 11

Arkadaş Olarak Ekle!
11-05-2020, Saat: 06:06 AM (Son Düzenleme: 11-05-2020, Saat: 06:07 AM, Düzenleyen: wildderry.)
Tabi aralara da güzel olur, malzemesi sınırlı olanlar sadece üzerine de koyabilir :) damak zevkine göre ayarlanabilir. Rica ederim :)
« Önceki Konu | Sonraki Konu »

Konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş
  • WhatsApp WhatsApp
  • WhatsWeb WhatsWeb
  • Facebook Facebook
  • Pinterest Pinterest
  • LinkedIn LinkedIn
  • Reddit Reddit
  • Twitter Twitter
  • Tumblr Tumblr

• Konuyu Yazdır